środa, 18 listopada 2015

Hiszpańskie pączki w gorzkiej czekoladzie utopione



Składniki na ok 10 gniazdek:

150g mąki pszennej
250ml wody
60g masła
3 szt średnich jajek
150g czekolady gorzkiej 70%

10szt kwadracików z papieru do pieczenia (8cm/8cm)


Przygotowanie:


Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.

Wodę zagotowujemy ze szczyptą soli i masłem. Następnie wrzucamy do niej mąkę naraz i energicznie mieszamy, zdejmujemy z ognia. Ciasto ma być plastyczne i odchodzić od ścianek. Studzimy. Do letniego ciasta dodajemy po jednym jajku miksując na średnich obrotach.

Przekładamy masę do rękawa cukierniczego i wyciskamy na papierowe kwadraciki nasze gniazdka, jak na zdjęciu:

Smażymy na głębokim tłuszczu aż będą pimpate i rumiane. Odsączamy na papierze ręcznikowym, topimy w czekoladzie i nie liczymy kalorii.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za dodanie komentarza. Trafił on do sprawdzenia. Pojawi się na blogu niezwłocznie :)