środa, 18 listopada 2015
Hiszpańskie pączki w gorzkiej czekoladzie utopione
Składniki na ok 10 gniazdek:
150g mąki pszennej
250ml wody
60g masła
3 szt średnich jajek
150g czekolady gorzkiej 70%
10szt kwadracików z papieru do pieczenia (8cm/8cm)
Przygotowanie:
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Wodę zagotowujemy ze szczyptą soli i masłem. Następnie wrzucamy do niej mąkę naraz i energicznie mieszamy, zdejmujemy z ognia. Ciasto ma być plastyczne i odchodzić od ścianek. Studzimy. Do letniego ciasta dodajemy po jednym jajku miksując na średnich obrotach.
Przekładamy masę do rękawa cukierniczego i wyciskamy na papierowe kwadraciki nasze gniazdka, jak na zdjęciu:
Smażymy na głębokim tłuszczu aż będą pimpate i rumiane. Odsączamy na papierze ręcznikowym, topimy w czekoladzie i nie liczymy kalorii.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za dodanie komentarza. Trafił on do sprawdzenia. Pojawi się na blogu niezwłocznie :)