Nie trzeba wielu przygotowań ani poważnych starań, żeby w
domu zrobić coś pysznego i zdrowego. A
to jeden z przykładów, który chcąc nie chcąc stworzyłam po tym jak mąż
przyniósł siatkę ananasów do domu. Nie- wcale nie kapryszę. Brawo mąż. Smacznego! J
Ananasa kroimy w 0,5cm plastry i grillujemy. Można plastry
delikatnie posypać cukrem wtedy ładnie się skarmelizuje i doda jeszcze więcej
smaku.
Kiedy ananas jest zgrillowany odstawiamy go do wystudzenia
(zbyt wysoka temperatura nie służy ostrzom w sokowirówkach). Wyciskamy sok z
owoców, natkę pietruszki drobno siekamy. Jeśli trafiliśmy na mega ciepłą pogodę
można do soku dodać lód i wodę gazowaną. Szprycer idealny!
Katarzyna Soczyńska
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za dodanie komentarza. Trafił on do sprawdzenia. Pojawi się na blogu niezwłocznie :)