Super dodatek do zup, sałatek, lunch boxów. Polecam J
Składniki na ok 30 sztuk :
300g mąki pszennej
100g mąki pszennej pełnoziarnistej
100g parmezanu startego na dużych oczkach tarki
100g sera pleśniowego typu Lazur Blue startego na dużych oczkach tarki
100g masła
3 żółtka
2 łyżki mleka lub śmietanki 30%
Płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Sól, pieprz ziołowy, ziarenka
Wszystkie składniki (poza ziarenkami) zagnieść jak na ciasto kruche , uformować kulę
i odstawić ją do lodówki na 30 minut.
Na posypanej mąką stolnicy rozwałkować ciasto i wyciąć z
niego kółka porządanej wielkości, posmarować je jajkiem i posypać ziarenkami .
Piec w 200st.C ok 15 minut aż ciasteczka będą rumiane.
Smacznego!
Katarzyna Soczyńska
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za dodanie komentarza. Trafił on do sprawdzenia. Pojawi się na blogu niezwłocznie :)