Jedna z moich ulubionych kruszonek
ostatniego czasu z moją małą modyfikacją. Inspiratorką przepisu
była „Ola in the Kitchen”. Dziękuję!
Składniki:
200
g masła
1
szklanka płatków owsianych
100
g drobno pokrojonych włoskich
2
szklanki mąki
1/2
szklanki mielonych migdałów
1/2
szklanki cukru trzcinowego
1
łyżeczka cynamonu
1
łyżeczka ekstraktu waniliowego
1/4
łyżeczki soli
4
łyżki drobno pokruszonych herbatników
Przygotowanie:
Wszystkie
składniki mieszamy i ucieramy w misce na „żwirek”. Obsypujemy
nim ciasto,muffinki,paluchy lub ścieramy na tarce jeśli lubimy drobniejszą kruszonę :)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za dodanie komentarza. Trafił on do sprawdzenia. Pojawi się na blogu niezwłocznie :)