Autentycznie przepyszny poncz. Swojego czasu uwielbiałam wymyślać przeróżne drinki i koktaile pracując w jednym fantastycznym cocktailbarze. Przepisy zachowałam dla siebie i skryłam je w najtajniejszych notesach. Zdradzę jednak kilka uroczych kompozycji na blogu, żeby cieszyły się nimi inne osoby. Tak więc czytelniku pozdrawiam Cię serdecznie i życzę koktailowego nastroju :)
Poncz:
400g świeżych truskawek
700ml białego wina półsłodkiego
80ml likieru pomarańczowego (najlepiej
Cointreau)
100ml Malibu
sok z 3 cytryn
skórka z 1 cytryny (spiralka)
300g lodu w kostkach
Przygotowanie:
Wszystkie składniki połączyć w misy
do ponczu. Podawać z listkami mięty lub plastrami cytryny.
Smacznego! Upajajcie się!
Katarzyna Soczyńska
Katarzyna Soczyńska
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za dodanie komentarza. Trafił on do sprawdzenia. Pojawi się na blogu niezwłocznie :)